De betekennis van BU TOKU KAN

Wat betekent “BUTOKUKAN” ?

De naam “BUTOKUKAN” bestaat uit drie Kanji.

  • “BU” verwijst naar de traditionele Budo gevechtsporten,
  • “TOKU” verwijst naar KRIJGS waarden zoals respect, moed, eerlijkheid, nederigheid, vriendschap, tolerantie, beleefdheid, … om er een paar te noemen. Het leren van deze waarden door middel van training maakt ons allemaal sterker en beter als persoon !
  • “KAN” verwijst naar de dojo of de oefenzaal

Kendo

Kendo is het Japanse zwaardvechten, afgeleid van de technieken zoals vroeger beoefend door de Samoerai.  Beoefenaars dragen een soort harnas en gebruiken een Shinai :  een bamboe zwaard. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van een Bokken (een houten oefenzwaard), en een Iaito (een metalen replica van een echt zwaard).  Hiermee beoefenen we Bokuto Ni Yoru Kendo Kihon Waza Keiko Ho. Kendo No Kata en Gokyo No Kata.

Kendo en Iaido zijn erg complementair. Puristen zeggen dat ze onafscheidelijk zijn!

Samen werken we aan een persoonlijke evenwichtige ontplooiing en helpen we de technische aspecten van de beoefende disciplines te doorgronden. 

Kendo kan door iedereen worden beoefend zonder beperking van leeftijd.

Iaido

Iaido is de studie van het hanteren van het Katana Japanse zwaard.

De basis praktijk van Iaido is Zen Nihon Kendo Renmei (Japanse Kendo Federation). De Koryu die wij oefenen is de Muso Shinden Ryu Iaido.

De beginner leert in eerste instantie met een Boken, houten zwaard, voordat hij met een Iaito, Katana imitatie, oefent en dan zal hij zijn persoonlijke praktijk af te ronden met een echte Katana, uiteindelijke doel van elke beoefenen van Iaido.

De studie van Iaido is complementair met de praktijk van kendo aangezien zij nauw verband zijn. Puristen zullen zeggen dat ze zijn onafscheidelijk!

De BUTOKUKAN stimuleert haar leden om een gemeenschappelijke praktijk zowel voor hun harmonieuze ontwikkeling op het niveau van begrip van de technieken bestudeerd.

Technische Supervisie

Technisch Directeur

EMILIO GOMEZ

Kendo Kyoshi 7° Dan
Iaido Kyoshi 7° Dan

Assistent Kendo

PEKKA NURMINEN

Kendo Renshi 6° Dan

Assistent Iaido

GUY LONCELLE

Iaido 6° Dan